Home > Roeien > Soorten roeien


Soorten roeien

 

Bij de Dordtsche zijn er verschillende roei-soorten. Hieronder staat meer informatie over de soorten roeien:

 
 

Jeugd roeien

 
placeholder-300x165

Als je op de middelbare school zit en jonger dan 18 jaar bent, dan kom je bij onze roeivereniging bij de jeugd- en junioreninstructie.

Momenteel heeft de Dordtsche ruim 30 jeugdleden, jongens en meiden.

Lijkt roeien je wat? Je kunt twee keer gratis komen
proefroeien, voordat je besluit echt lid te worden. Op
zaterdagochtend wordt er jeugdinstructie gegeven.

Heb je belangstelling, Meld je dan hier aan.

 

Toer roeien

 

Eigen toertochten
De eigen toertochten (o.a. in de Sliedrechtse en Brabantse Biesbosch) staan open voor alle roeileden van de KDR&ZV. Toertochten worden bekend gemaakt via de nieuwsbrief en worden opgenomen in de roeiagenda. Voor sommige tochten wordt een kleine bijdrage gevraagd. Bij het roeien op de rivier is een reddingsvest verplicht.

Toertochten bij andere verenigingen
Omdat het erg leuk is om ook eens met een Dordtse ploeg op ander water te roeien, maakt de Toercommissie af en toe een selectie van de tochten die door andere verenigingen worden georganiseerd. Via de nieuwbrief worden leden op de hoogte gebracht van inschrijfmogelijkheden en kosten. Geïnteresseerden kunnen samen een groepje vormen en onderling het uitstapje regelen. De deelnemers moeten over een redelijke roei- en stuurvaardigheid beschikken om aan deze tochten mee te kunnen doen.

placeholder-700x150
 

Marathon roeien

 
placeholder-300x270

Vind je het leuk om lange afstanden te roeien, gewoon omdat het een uitdaging is zo’n prestatie te leveren? Wil je vooral lekker roeien en vind je het fijn om dat met een paar maten te doen die er net zo over denken? Misschien is het marathonroeien dan wel iets voor jou! Marathontochten zijn minimaal 50 km lang en je kunt meedoen aan het marathonklassement voor de meeste roeikilometers. Op de roei geef je aan met welke tocht je wilt meedoen. De coördinator schrijft de ploegen in.

Voor meer informatie:

Voor de meest recente marathonkalender, zie https://knrb.nl/roeivorm/marathonroeien/
Lees meer over de gang van zaken
Vragen over marathonroeien? Stuur een mail naar nohtaram.[antispam].@kdrzv.nl


 Lid worden?

 
 

 Meer informatie

 
 
 
 

 

Roei nieuws

Roeinieuws KDRZV 02-04-2021

Datum: 05 april 2021
Voorwoord Geacht roeilid, we hebben in deze nieuwsbrief veel onderwerpen die we met jullie willen delen. Onderwerpen die leuk zijn o... Lees meer

Roeinieuws KDRZV 14-07-2020

Datum: 14 juli 2020
Inhoud van deze Roeinieuws Mededeling Rivierroeien tijdens afsluiting N3-brug Opening roeisoos Toeren door Nederland KDR&ZV en d... Lees meer
 

 Activiteiten

 
Er zijn geen activiteiten gevonden volgens de opgegeven criteria