Home > Roeien > Roei instructie


Roei instructie

 

Toelichting op boordroeien en scullen - Verschillende niveaus - Examenprincipe - Vaste instructie-momenten

Wij leren je roeien. Afhankelijk van je leeftijd en start je in een skiff (een eenmansboot) of met een ploeg in een brede of een wat smallere boot. Naast roeien leer je bij ons ook sturen en de vaarregels. Omdat de boten en riemen kwetsbaar zijn, vertellen wij je ook hoe daar mee om te gaan om schade te voorkomen.

placeholder-700x335
 

Instructie tijden

 

We vinden het belangrijk dat je andere mensen leert kennen, daarom is de beginnersinstructie op vaste momenten. Daarnaast willen we, dat je zo snel mogelijk zelfstandig kunt roeien. Vandaar dat je twee instructiemomenten per week hebt. In de zomermaanden zijn deze allebei op het water. In de winter één keer per week op het water en één keer per week binnen in ons roeihuis.

De instructie vindt plaats op maandagavond, dinsdagavond, vrijdagmiddag en zaterdagochtend.
De beginnersinstructie start met een nieuwe groep in voorjaar en najaar. Als er ruimte is, kunnen mensen nog tussentijds instromen.

De roei instructie voor jeugd en junioren (12 t/m 18) is op zaterdagochtend.

 

Roeiexamens

 

Om zelfstandig met een boot weg te gaan, moeten senioren een roeivaarbewijs halen. Het roeivaarbewijs behaal je door af ter roeien voor Scullen 1, 2 of 3 of Boordroeien 1 en Sturen 1.

Daarnaast moet je aantoonbare kennis hebben van verenigingsafspraken, roeiwater en vaarregels, omgaan met roeimateriaal en veiligheid (zie Roeiboek). Je mag zelfstandig te roeien in het boottype waarin is afgeroeid en zelfstandig sturen in alle gestuurde boten, uitgezonderd glad.

 

 

Roeikennis

 

In het Roeiboek vind je de vaarregels, de roeicommando’s, de bootbehandeling, het roeien en onze “hoe heurt het”. Ook staan er veel foto’s in van praktijksituaties en het roeien op stromend water. Leer het voordat je opgaat voor je roeiexamen.

Roeiboek (vaarregels, roeitheorie, roeicommando’s, bootbehandeling)

 


 Lid worden?

 
 

 Meer informatie

 
 
 
 

 

Roei nieuws

Roeinieuws KDRZV 02-04-2021

Datum: 05 april 2021
Voorwoord Geacht roeilid, we hebben in deze nieuwsbrief veel onderwerpen die we met jullie willen delen. Onderwerpen die leuk zijn o... Lees meer

Roeinieuws KDRZV 14-07-2020

Datum: 14 juli 2020
Inhoud van deze Roeinieuws Mededeling Rivierroeien tijdens afsluiting N3-brug Opening roeisoos Toeren door Nederland KDR&ZV en d... Lees meer
 

 Activiteiten

 
Er zijn geen activiteiten gevonden volgens de opgegeven criteria