Home > Zeilen > Zeillessen


Leer zeilen bij de “Dordtsche”

 

Bij de KDR&ZV leer je op een leuke manier goed zeilen. Nadat je in het voorjaar jeugdlid bent geworden van onze vereniging kan je lessen gaan volgen van mei tot oktober. Per zeilseizoen doorloop je één CWO niveau. Als je tussen de 8 en 13 jaar bent, dan hebben wij de 1-mans Optimist groepen voor je. Ben je tussen de 13 en 18 jaar, dan hebben wij de spectaculaire 2-mans RS Feva boten voor je.

 

Wij bieden verschillende zeillessen aan, hieronder vindt u meer informatie:

 

Optimisten zeilles

 
placeholder-300x270

De KDR&ZV biedt op een unieke wijze zeillessen aan. Bij ons leer je niet zeilen in een week of een paar weekenden. Nee, bij ons zeil je een heel seizoen, van mei tot oktober.

Als Opti cursist kom je in een groep van maximaal 10 kinderen. Je krijgt minimaal 14 lessen van 2 uur, op een doordeweekse avond (of woensdagmiddag) onder leiding van ervaren instructeurs. Voor de nieuwe cursisten starten we het jaar met een omslaanles in het zwembad. Zo raak je bekend met balans, nat worden en natuurlijk omslaan met een bootje onder zeil. Altijd dikke pret!

In mei, wanneer het buitenwater aangenaam van temperatuur is, beginnen de lessen. Met een onderbreking van de zomervakantie varen we door tot oktober. Het zeilseizoen beëindigen we met de afsluitdag. We doen dan wedstrijdjes, spelletjes, pannenkoeken eten en daarna schoonmaken en opruimen van de boten.

CWO
Onze zeillessen zijn gebaseerd op de richtlijnen en eisen van de “Commissie Watersport Opleidingen”, afgekort CWO. Gedurende het lesseizoen worden je vorderingen aan de hand van het CWO systeem bijgehouden. Als je alle onderdelen met goed gevolg afgerond hebt, behaal je aan het einde van het seizoen het bijbehorende CWO diploma. Het maximale niveau bij ons is CWO 3. Door heel Nederland wordt het CWO systeem toegepast. Het voordeel hiervan is dat de opleidingseisen overal het zelfde zijn. Of je nu op zeilkamp in Friesland gaat of dat je in Dordrecht traint. Het grote voordeel van de wekelijkse zeillessen is dat je veel meer ervaring krijgt met verschillende weertypen.


Een overzicht van de mogelijkheden:

CWO1 – 1 : Jeugdzeilen eenmans voor de beginnende zeiler
CWO1 – 2 : Jeugdzeilen eenmans II een prima vervolg
CWO1 – 3 : Jeugdzeilen eenmans III voor de gevorderde zeiler


Voldoe je aan de volgende voorwaarden:

1) Je bent minimaal 8 jaar oud
2) Je hebt zwemdiploma A en B
3) De juiste zeilkleding, zoals zwemvest, zeil/surfschoenen, wetsuit en/of zeilpak

 

RS Feva & Zwaardboot zeilles

 

Heb je al zeilervaring in de Optimist (minimaal CWO-2 niveau)? Ben je aan een nieuwe uitdaging toe? Dan is de zwaardbootcursus iets voor jou!. Je wordt opgeleid voor CWO diploma’s Zwaardboot 1-mans of 2-mans I, II en III. Je krijgt minimaal 14 lessen van 2 uur onder leiding van ervaren instructeurs.

1-mans zwaardboot cursus
Hiervoor dien je over een eigen zwaardboot te beschikken, zoals Splash, Laser, Zoom of dergelijks.
2-mans zwaardboot cursus
Onze vereniging beschikt over een aantal RS Feva’s waarin je de lessen kan volgen. De huurprijs voor deze boten is bij het lesgeld inbegrepen. Deze spectaculaire boten met genaker staan garant voor heel veel zeilplezier!


Een overzicht van de mogelijkheden:

CWO2 – 1 : Jeugdzeilen 1 & 2-mans voor de beginnende zeiler
CWO2 – 2 : Jeugdzeilen 1 & 2-mans een prima vervolg
CWO2 – 3 : Jeugdzeilen 1 & 2-mans voor de gevorderde zeiler


 Proefles?

 
 

 Meer informatie

 
 
 
 

 

Zeil nieuws

 

 Activiteiten

 
Er zijn geen activiteiten gevonden volgens de opgegeven criteria